Recensie: In jouw armen (Wildflower summer #1) – Kelly Moran

Kelly Moran is voornamelijk bekend van de Redwood Ridge serie, waar inmiddels zes delen van verschenen zijn. Ze heeft al diverse prijzen en nominaties voor haar boeken ontvangen, waaronder de RONE, Catharine en AMOR book awards. Met de Cattenach Ranch serie wordt een geheel nieuwe serie gestart, waar In jouw armen het eerste deel van is. De serie speelt zich af in het prachtige natuurschoon van de Amerikaanse staat Wyoming, dat onder andere bekend is van het nationale park Yellowstone.

‘Een eindeloze hemel, besneeuwde bergtoppen die glinsteren in de zon, wilde bloemenweides. Dit is wat Nate Roldan verwacht te zien als hij aankomt bij de Cattenach Ranch. Tegelijk weet hij zeker dat hij hier niet thuishoort. Met zijn motor en tatoeages is hij als een lelijke olievlek op deze prachtige, vredige plek. Maar dat lijkt Olivia Cattenach niet te deren. Nate is hier voor haar. Hij heeft Olivia’s broer voor hij stierf beloofd voor haar te zorgen. En Nate wil deze belofte nakomen. Ook al kost het hem zijn hart…’

De omgeving waar In jouw armen zich afspeelt, is adembenemend en sijpelt door de pagina’s heen. Door de beschrijvingen van de omgeving laat Kelly Moran haar lezers de uitgestrektheid van de weides, de besneeuwde bergen en het leven op de boerderij zowat aan den lijve ondervinden. Hoofdpersonage Olivia voelt zich hier als een vis in het water, alhoewel ze in het heden en verleden wel diverse verliezen te verwerken heeft gehad. Ook Nate, die haar broer in de oorlog heeft meegemaakt, kent een heel heftig verleden, waardoor hij het lastig vindt om intieme relaties aan te gaan. Juist de tegenstellingen tussen hem en Olivia/Justin leveren interessante dialogen en herinneringen op. Vooral Nate leert de lezer beter kennen en hij maakt een flinke persoonlijke ontwikkeling door in het boek. Dit wordt daadwerkelijk duidelijk aan het eind van In jouw armen.

Wat hierin wel jammer is, is dat de positieve lichamelijke eigenschappen van Olivia en Nate sterk worden benadrukt, waardoor deze personages niet representatief voelen en meer iets als uit een sprookje. Zij is namelijk ‘petite’ dan wel tenger met (uiteraard) een strakke buik en ruikt altijd lekker. Hij wordt beschreven als knap en groot op alle vlakken. Het voelt alsof Kelly Moran de aantrekkingskracht tussen deze twee personages hiermee wil benadrukken, terwijl In jouw armen dit eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Juist de omgeving, de oorlog, het verlies en een heftig verleden zijn genoeg elementen om de aantrekkingskracht tussen Olivia en Nate te laten overtuigen. Juist het verhaal met de gestorven man, die hun beiden verbind is op zichzelf al ruim voldoende.

In jouw armen bevat vele elementen voor een feelgood verhaal dat de lezer raakt: een adembenemend mooie omgeving, personages die een geliefde hebben verloren of juist een heftig verleden hebben en een niet te ontkennen aantrekkingskracht. Wanneer de personages minder ideaal waren neergezet, had het boek nog meer overtuigd!

Beoordeling: 7/10

Kelly Moran heeft inmiddels twee boekenreeksen geschreven, die in het Nederlands zijn vertaald. De zes boeken van de Redwood Ridge serie en de eerste twee delen van de Wildflower summer serie zijn inmiddels verschenen bij uitgeverij AW Bruna. In jouw armen is van deze serie het eerste deel.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *