Recensie: De laatste magier – Lisa Maxwell

Wanneer je in de boekhandel rondloopt, is de omslag van De laatste magiër er echt eentje wat gelijk je aandacht trekt. Op de voorkant prijkt namelijk de iconische Brooklyn Bridge, gehuld in gekleurde nevelen, wat op magie lijkt. Dit schept gelijk een accuraat beeld van De Laatste Magier, een verhaal boordevol magie en intrige, dat zich voornamelijk afspeelt in het New York van vroeger.

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Maar als ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms verliezen ze hun leven…
Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

 

Esta bewijst zich vanaf het begin een zeer intrigerend hoofdpersonage. Allereerst bezit ze een bijzondere en handig magisch talent, namelijk het manipuleren van de tijd. Dit is vooral handig als je dingen wil stelen en wanneer er bijvoorbeeld mensen doodgeschoten worden. Het is dan ook niet verrassend dat ze voor haar leraar een eeuwenoud magisch boek moet stelen vanuit een wel heel bijzondere plek: het New York van vroeger. Dit gaat niet zonder slag of stoot en we volgen Esta in haar strijd om een plaatsje te bemachtigen in een beruchte bende. Het begin van het boek komt wat traag op gang en je moet hierbij even in het verhaal komen. Dit komt voornamelijk omdat er wat sprongen worden gemaakt tussen het heden en verleden en daarbij verschillende personages worden geintroduceerd. Maar na een aantal hoofdstukken wordt je geduld rijkelijk beloond. Want alhoewel het boek 528 pagina’s telt, leest het als een trein en ontvouwt het leeswerk van schrijver Lisa Maxwell als een boek waar je je helemaal in kunt verliezen.

Dit is allereerst te danken aan de verschillende intrigerende personages, die je steeds beter leert kennen. Natuurlijk Esta, maar ook de geheimzinnige magier, de professor, die verschillende gezichten blijkt te hebben. Maar ook de prettige schrijfstijl van Lisa Maxwell trekt je als het ware het verhaal in. De laatste Magiër bevat korte hoofdstukken en de manier van schrijven is heel actief met veel dialogen. Ook wordt er verschillende keren van personages gewisseld, die centraal staat in de hoofdstukken, waardoor je situaties van verschillende kanten kunt bekijken. En dit maakt dat het boek van Lisa Maxwell heel gemakkelijk tot leven komt. En ten slotte zijn de magische elementen heerlijk om te lezen. Voor de liefhebbers van Harry Potter en De Naam van de Wind van Patrick Rothfuss; De laatste Magiër heeft hetzelfde magische gevoel.

 

De laatste Magiër is door zijn interessante personages, magische elementen en prettige schrijfstijl de aanrader voor liefhebbers van het fantasygenre, die het prettig vinden om over een herkenbare menselijke wereld te lezen, waarin magische elementen zijn toegevoegd. Fijn detail: Deel twee De Duivelsdief ligt ook al in de winkels.

Beoordeling: 9.5/10

Lisa Maxwell heeft een diverse werkachtergrond van leraar, boekverkoper, wetenschapper en redacteur. Inmiddels is ze auteur van verschillende fantasyboeken. De laatste Magiër is het eerste boek dat in het Nederlands verschijnt en deze eer is toebedeeld aan Uitgeverij Boekerij.

 

About the author

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *