Recensie: In de maneschijn (Helen Grace #8) – M.J. Arlidge

Wie van kamperen en van griezelen houdt, kan zich nu heerlijk vastbijten in het meest recente boek uit de Helen Grace serie. In In de maneschijn krijgt inspecteur Helen Grace wel te maken met een heel griezelige zaak, Wanneer je aan dit boek begint, zal kamperen nooit meer hetzelfde zijn….

In het bos is het niet meer veilig. Iemand is namelijk op jacht. Een gedaante zonder gezicht vermoordt ogenschijnlijk onschuldige mensen en dieren op een wel heel gruwelijke manier. Dit maakt dat inspecteur Helen Grace te maken krijgt met wat misschien wel de meest macabere zaak is van haar carrière. Ze vindt namelijk lijken, met pijlen doorboord, aan hoge bomen in een verder verlaten bos. Dit roept vele vragen op: Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf?

En de slachtoffers? Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen…

Aan Helen de uiterst moeilijke taak om de waarheid hiervan te achterhalen…

Het mooie aan de Helen Grace serie is, dat bij het achtste deel, de verschillende personages nog steeds weten te boeien. Je voelt je als lezer bijna onderdeel van het leven van de verschillende personages en hun pijn wordt bijna jouw pijn. Ook in In de maneschijn ken M.J. Arlidge geen genade voor zijn personages. Zowel Charlie als Helen worstelen nog met de dood van collega Sanderson. Des te moeilijker is, dat deze plek in het team wordt opgevuld door een nieuwe collega, die wel een heel sterke fascinatie voor Helen lijkt te voelen. Dit levert weer nieuwe dynamiek op tussen de verschillende persoonlijkheden en zorgt voor een frisse wind in het verhaal. Ook maken zowel Helen als Charlie een flinke persoonlijke ontwikkeling door, waarbij ze stappen in hun leven durven te zetten, die in de vorige verhalen ondenkbaar zijn.

De moorden zijn ook weer in dit boek, door M.J. Arlidge zeer visueel neergezet. Hij lijkt hierin in Helen Grace #8 een tandje bij te zetten. De doden lijken namelijk extra gruwelijk te zijn neergezet. Ook zullen veel lezers de omgeving waarin de moordenaar ronddwaalt goed herkennen. Immers, de meesten van ons hebben weleens gekampeerd en dit maakt het lezen over de moorden nog extra angstaanjagend. Wat M.J. Arlidge in In de maneschijn nog extra goed doet, is zijn lezers op het verkeerde been zetten. Iedere keer denk je de vinger eindelijk te kunnen leggen op de moordenaar en het motief, dan blijkt het hele verhaal weer geheel anders te liggen. Met als resultaat dat dit meest recente boek over Helen Grace vol met onverwachte wendingen en huiveringwekkende momenten zit en de spanning hierin uitstekend is opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat de 528 bladzijden, die het boek rijk is, moeiteloos en in een mum van tijd verslonden wordt. Pas op het eind weet je pas echt hoe het zit en M.J. Arlidge weeft er ook wat intrigerende elementen in, die wellicht een opstapje kunnen betekenen naar een vervolgdeel…

Kan het nog beter? M.J. Arlidge bewijst met In de maneschijn, het achtste deel in de serie over Helen Grace, van wel. Dit boek bevat alles wat je als thriller/horrorliefhebber maar kunt wensen; gruwelijke moorden, boeiende personages en een ongrijpbare moordenaar. Het ultieme leesvoer voor een extra spannende kampeervakantie!

Beoordeling: 9,5/10

De boeken van M.J. Arlidge worden gepubliceerd bij Uitgeverij Boekerij. Inmiddels is ook zijn nieuwste thriller Kom je spelen? verschenen. In de maneschijn is het achtste deel in de serie over inspecteur Helen Grace en dit boek is zowel in paperback als in ebook verschenen.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *