Recensie: Het verloren meisje – Eve Chase

Het debuut van Eve Chase Het huis op de heuvel werd ontzettend lovend ontvangen en is vooral voor liefhebbers van magische mysteries een must om te lezen. Na een aantal jaar is dan eindelijk een nieuw boek vanuit de pen van Eve Chase, namelijk Het verloren meisje. Liefhebbers van haar eerste werk kunnen hun hart ophalen, want ook Het verloren meisje is geschreven in de trant van Het huis op de heuvel, vol mysterie, duisternis en intrigerende personages.

‘Als de vijftienjarige Margot Wilde en haar drie zussen in juli 1959 op Applecote Manor aankomen, verwachten ze een stille, ietwat saaie Engelse zomer tegemoet te gaan. Maar hun oom en tante blijken nog steeds bezeten van de verdwijning van hun dochter Audrey, nu vijf jaar geleden. De komst van twee knappe buurjongens drijft de zussen uit elkaar, en Margot voelt zich steeds meer verbonden met de verdwenen Audrey. Als de zomer een dodelijke wending neemt, hebben de zussen slechts één keuze: zich met elkaar verzoenen of voor altijd van elkaar gescheiden worden.
Vijftig jaar later is Jessie op zoek naar een nieuw huis om de schaduw van de overleden eerste vrouw van haar man voorgoed achter zich te laten. Het prachtige Applecote Manor lijkt een antwoord op al haar dromen te zijn. Maar Jessie voelt zich steeds eenzamer, haar zestienjarige stiefdochter lijkt zich steeds meer tegen haar af te zetten, en de geruchten over de geschiedenis van het huis worden steeds onheilspellender…’

Het verloren meisje kenmerkt zich door twee verschillende verhalen. Per hoofdstuk wisselen we tussen verleden en heden en leren we de vier zussen Wilde en de familie van Jessie langzamerhand beter kennen. Al snel komt de lezer erachter hoe de twee verhalen met elkaar verbonden zijn, namelijk een geheimzinnig en verwaarloosd huis. In eerste instantie boeit vooral het verhaal over Jessie, mede als reden dat de lezer zich gemakkelijker met haar kunnen identificeren en het verhaal zich in het heden afspeelt. Maar naarmate het boek vordert, begint het verhaal over de vier zussen ook steeds meer te leven. Het vermiste meisje, de ogenschijnlijk perfecte oudste zus en een stel geheimzinnige jongens wekken nieuwsgierigheid op om verder te lezen. Mooi hierbij is, dat op het moment dat je eindelijk denkt dat je het verhaal door hebt, alles toch net iets anders in elkaar steekt dan je dacht.

De spanning wordt goed opgebouwd, waarbij Eve Chase gebruikt maakt van aanwezige spanningsvelden tussen de verschillende personages. Denk hierbij aan Jessie, die geen hoogte kan krijgen van haar ietwat duistere stiefdochter Bella. En de uiterlijk perfecte Flora met haar drie jongere zussen. Ook de unieke en geheimzinnige sfeer van de omgeving waar het verhaal zich afspeelt; een mysterieuze, idyllische en geheimzinnige plek met een duister verleden, draagt bij aan de spanning en de doordringende toon van dit boek. Vooral het verhaal over de vier zussen doet denken aan werk van bijvoorbeeld Nora Roberts en Deborah Harkness.

Dit maakt dat Het verloren meisje een aanrader is voor liefhebbers van spannende literatuur met een magisch en geheimzinnig tintje. De mysterieuze ongeving, boeiende personages en een goede afwisseling tussen verleden en heden, maakt van het nieuwe boek van Eve Chase een zeer aangename leeservaring.

Beoordeling: 8,5

Eve Chase is bekend van haar debuut Het huis op de heuvel, dat in verschillende landen in verschenen. Deze auteur schrijft het liefst over families die ondanks alles weten te overleven en over geheimzinnige huizen met grote geheimen. Haar beiden boeken verschenen bij uitgeverij Boekerij en zijn verkrijgbaar bij de betere boekhandel en webwinkel.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *