Recensie Vlucht (Ravenhood #1) – Kate Stewart

Jonge vrouw verhuist naar afgelegen stadje om (tegen wil en dank) bij haar vader te gaan wonen en ontmoet daar een aantrekkelijke maar mysterieuze jongen. Ja, inderdaad. De synopsis van Vlucht van Kate Stewart geeft een flink Twilight gevoel. Maar ondanks dat hoef je in Vlucht geen glittervampieren te verwachten en gaat Kate Stewart in seksueel opzicht veel verder dan Stephenie Meyer ooit heeft gedaan.

‘De afspraak is simpel: het enige wat de negentienjarige studente Cecilia Horner hoeft te doen, is het een jaar uithouden bij haar van haar vervreemde vader in het kleine stadje Triple Falls en in zijn fabriek werken. In ruil daarvoor betaalt hij niet alleen haar collegegeld, maar ontvangt ze ook een klein fortuin waarmee Cecilia haar alleenstaande moeder kan helpen.

Maar alles verandert wanneer ze Sean ontmoet op haar eerste werkdag. Hij stelt haar voor aan zijn hechte vriendenkring – waaronder de mysterieuze Dominic – een groep mannen die volgens hun eigen regels leeft en allemaal dezelfde tatoeage van een raaf hebben.

Cecilia is van nature geen durfal, maar verblindt door haar gevoelens voor Sean én Dominic is het lastig om naar haar verstand te blijven luisteren. Ze is vastbesloten om te genieten van haar zomer in Triple Falls en open te staan voor nieuwe ervaringen, waar ze ook toe leiden.’

Vanaf de eerste pagina wordt de lezer meegezogen in de verleidelijke en betoverende schrijfstijl van Kate Stewart. Zij weet de hoofdpersonage en haar situatie van dat moment met de bijbehorende gevoelens op zo’n manier te beschrijven, dat je niet anders kunt dan je volledig laten onderdompelen in alle gebeurtenissen. Ook bevat Vlucht vanaf het eerste moment een flinke dosis mysterie. Je voelt aan je vaarwater wel aan, dat er iets aan de hand is met de mannen die Cecilia ontmoet, door verschillende waarschuwingstekens die door het verhaal verweven zijn. Hierdoor wordt door Kate Stewart juist ook een gevaarlijk tintje aan Vlucht gegeven. Net als de hoofdpersonage kun je niets anders dan je laten meevoeren naar waar de letters, woorden, zinnen en hoofdstukken je zullen brengen.

Wat wel van Vlucht gezegd moet worden, is dat het aardig wat expliciete seks scenes bevat, dat ook buiten de gebaande paden gaat. Dit zal niet iedereen zijn kopje thee zijn, maar wel wordt dit door auteur Kate Stewart op overtuigende en prikkelende wijze  beschreven. Je voelt aan den lijve de twijfels, frustratie, twijfels, opwinding, vechtlust en hoop van Cecilia ten opzichte van degenen die ze liefheeft. Hierin en ook in de uiteindelijke vraag, wie Sean en Dominic daadwerkelijk zijn, zitten nogal een aantal plotwendingen verstopt, wat leidt tot een heuse cliffhanger op het einde. Hierdoor houdt Kate Stewart vlucht pittig en onverwachts, waardoor Vlucht tot op de laatste letter heerlijk vlot wegleest. Doordat dit eerste deel smaakt naar meer, heeft uitgeverij Boekerij de vertalingen van de twee vervolgdelen (Verwoest en Verlang) in de zomer en het najaar van dit jaar gepland, waardoor de lezer hier niet lang op zal hoeven wachten. Opvallend is dat Nederlandse uitgever heeft gekozen voor titels van een lettergreep, in tegenstelling tot de oorspronkelijke edities van Ravenhood. Goede keus, omdat de titels mooi bij elkaar passen en goed in het geheugen blijven zitten.

Voor de new adult lezers en liefhebbers van bijvoorbeeld auteurs als Mona Kasten is de Ravenhood serie zeker een aanrader. Maar ook als je vroeger wegsmolt bij Twilight maar niet wegdeinst voor wat expliciete scenes, kun je dit boekook zeker oppakken. Vlucht heeft namelijk die onweerstaanbare mix van gevaar, verleiding, je grenzen verleggen en het constante gevoel jezelf te verliezen.

Beoordeling: 9/10

Auteur Kate Stewart houdt van alles uit de tachtiger en negentiger jaren, kan een sjaal breien als het moet en functioneert uitstekend op whiskey. Ze is een schrijfster van erotische suspense en hedendaagse (komische) romantiek. Haar Ravenhood trilogie bestaat uit Vlucht, Verwoest en Verlang en verschijnen alle drie bij uitgeverij Boekerij Meulenhoff.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *