Recensie: Daisy in love (BFF #1) – Jette Schröder

De vrolijke roze omslag van het nieuwste boek van Jette Schröder, die voor haar schrijf carrière onder andere bekend is van Sesamstraat, SchoolTV en de Bobo, trekt gelijk de aandacht. Het boek Daisy in love geeft qua uiterlijk al een mooi beeld van de sfeer van het verhaal. Eveneens geeft de titel het idee dat dit het eerste deel is van een serie…

‘De eerste kennismaking tussen Daisy en haar nieuwe buurjongen Floris verloopt niet bepaald goed. Hij maakt een foto van haar terwijl ze net een beschamend beautyritueel uitvoert, en weigert de foto van zijn telefoon te wissen. Daisy is razend! En dan blijkt Floris ook nog eens bij haar op school te zitten, waar hij direct wordt opgenomen in het populaire groepje van de verwaande Juliette. Gelukkig heeft Daisy altijd nog Kim, haar BFF!

Kim haalt haar over om mee te doen aan de Sterrenshow, de grote talentenjacht van hun school. Superspannend allemaal, zeker als blijkt dat ook Juliette zich heeft aangemeld. Gaat het Daisy lukken om haar te verslaan? En aan wiens kant staat Floris eigenlijk?’

Al vanaf het begin is duidelijk dat Daisy een personage is met heerlijk herkenbare tienerproblemen. Foto’s in een gênante positie is iets wat iedereen vreselijk zal vinden, maar voor een tiener op de middelbare school nog extra erg is. Ook andere situaties zijn herkenbaar, zoals een niet bestaand liefdesleven, terwijl je vriendin hoteldebotel verliefd is, omgang met jongere zusjes en het omgaan met plaaggedrag. Naast deze toegankelijke gebeurtenissen worden er in Daisy in love op prettige wijze actuele thema’s aangestipt. Zoals het perfecte plaatje op instagram versus de werkelijkheid; niet alles is wat het lijkt. En het gevoel dat je als tiener hebt om aan bepaalde verwachtingen te moeten voldoen terwijl je jezelf hier heel anders over voelt.

Zowel Daisy, Kim als Floris zijn op zulke wijze neergezet dat veel tieners zich in hen zullen herkennen. Dit geeft aan de ene kant het gevoel dat je niet alleen staat in bepaalde zaken. Aan de andere kant geeft Jette Schröder met Daisy in love ook een fijn gevoel mee aan haar lezers, om te vechten voor wat je wilt. Het element van de horoscoop geef hierbij een extra dimensie aan het verhaal, waardoor je je op een gegeven moment afvraagt of Daisy zich hierdoor niet te veel laat leiden. Het is namelijk voor haar een manier om grip te krijgen op de situatie omdat ze ook graag een opwindend leven wil leiden. Wat de auteur hierbij in Daisy in love heel mooi doet, is de vragen stellen of het leven van iemand wel zo perfect kan zijn en wat de waarde van horoscoopvoorspellingen nu eigenlijk is.

Daisy in love is fijn en toegankelijk leesvoer voor tieners tussen de 10-14 jaar. Jette Schröder heeft hierbij duidelijk gevoel bij de thema’s waar deze leeftijdsgroep mee te maken krijgt en weet dit te gieten in een vrolijk en prettig leesbaar verhaal.

Beoordeling: 8/10

Jette Schröder is onder andere bekend van SchoolTV, Sesamstraat en de Bobo. Inmiddels heeft ze diverse kinder- en feelgoodboeken op haar naam staan, zoals Stink AVI’s en Gek van jou. Het boek Daisy in Love verscheen bij uitgeverij HarperCollins Holland.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *