Recensie: Atlas (Hells Ink #2) – DJ Krimmer

Na Janie en Fox kan auteur DJ Krimmer niet anders dan dieper inzoomen op de andere mannen van Hells Ink. In het tweede boek is Atlas, de vrolijke en ogenschijnlijk onbezorgde maar kunstzinnige tattoeeerder. Maar is dat wel echt zo?

Ik zei, trouw met me.’

Atlas.
Lauren Locklear.
Ze heeft er geen idee van dat ik alles voor haar zou doen. Ze begrijpt niet welke bergen ik zou beklimmen enkel en alleen om haar veilig te houden. Maar dat is niet erg, want ik zal ervoor zorgen dat ze dat wel doet.

Ze denkt dat ze zwak is en gezien het gebrek aan liefde en steun van haar naasten, kan ik wel begrijpen waarom. Dat zal nu veranderen, want ik zal haar laten inzien dat ze de sterke vrouw is die ik zie wanneer ik naar haar kijk.

Ik heb in het geheim naar haar verlangd en wilde haar alleen maar laten zien wat ze kon hebben. Mijn verleden achtervolgt me echter nog steeds en ik wist dat ik me beter afzijdig kon houden.

Totdat ze een ziektekostenverzekering nodig heeft en ik een oplossing zie voor zowel haar probleem als mijn dilemma. Ze hoeft alleen maar ja te zeggen.

Ren.
Ik heb iets stoms gedaan.
Iets roekeloos.
Iets waar iedereen me voor zal veroordelen en ik zet alles op het spel.
Mijn familie. Mijn carrière. Mezelf.

Ik ben altijd te veel om aan te kunnen en de mannen die ik in mijn leven heb toegelaten hebben me altijd herinnerd aan mijn tekortkomingen, zelfs met hun vuisten.
Niemand heeft ooit echt om me gegeven, van me gehouden.

En dan vraagt Atlas Hart me met hem te trouwen om mijn leven te redden.
Dit is geen liefde. Het is nauwelijks vriendschap, of dat dacht ik tenminste. Maar naarmate de dagen verstrijken en ik zie wat hij zo onbaatzuchtig voor mij riskeert, kan ik het niet helpen te denken dat dit misschien…meer kan zijn.’

Wie Fox heeft gelezen, leerde daarin de vrolijke Atlas en intrigerende Ren kennen. In het tweede boek Atlas gaat hun verhaal verder. Allereerst is het vaak onduidelijk wat de relatie tussen deze twee precies is. Atlas oogt als een grote vrouwenverslinder en charmeur. Ren daarentegen is hopeloos verliefd op Atlas, maar denkt dat hij haar niet ziet staan. Ook hierin geeft DJ Krimmer ruimte aan actuele thema’s, zoals het hebben van diabetes en een wat voller figuur hebben. Juist deze elementen steken de lezer een hart onder de riem, want niemand is perfect en iedereen heeft probleem waar diegene mee moet leren omgaan.

Daarnaast zijn zowel Atlas als Ren gelaagde personages. Er blijkt veel meer heftig zeer en complexe gevoelens aan de ondergrond te liggen, waardoor ze elkaar maar lastig lijken te vinden. Hierin wordt ook duidelijk hoe de opvoeding van je ouders en wat ze je meegeven invloed heeft op wie je uiteindelijk wordt. Het zijn beiden ook heel sympathieke personages en als lezer hoop je alleen maar dat ze in Atlas elkaar toch echt gaan vinden. En daar moeten ze beiden toch best nog wel wat hobbels voor overwinnen. 

Atlas is opnieuw een fijn deel in de serie over Hells Ink met evengoed sympathieke, realistisch neergezette personages, die elk worstelen met hun eigen problematiek. 

Beoordeling: 8/10

De serie over Hells Ink van DJ Krimmer verschijnt als ebook bij Uitgever Sisters Press. Het derde deel in de serie verschijnt aanstaande juli.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *