Recensie: Valse vrouw – Sharon Bolton

Sharon Bolton is een Britse thrillerauteur die al diverse boeiende thrillers op haar naam heeft staan. Steeds wanneer je denkt te weten hoe het zit, weet ze een nieuw puzzelstukje te presenteren, waardoor de hele puzzel weer verandert. Ditzelfde geldt voor haar nieuwste boek Valse vrouw.

‘Olive Anderson eet alleen, deze avond. Wanneer een onbekende bij haar aan tafel komt zitten die tegen de ober zegt dat ze haar vrouw is, brengt dit Olive flink van haar stuk. Maar de onbekende wil praten, en… is dit niet precies waar Olive behoefte aan heeft op deze eenzame winteravond? Haar hart luchten bij iemand die haar niet kent? Ze durft haar vriendinnen de waarheid niet te vertellen: zes maanden na het huwelijk met de man voor wie iedereen haar heeft gewaarschuwd is haar leven een nachtmerrie. Misschien had Olive moeten vragen met wie haar tafelgenoot echt getrouwd was. Misschien had ze kunnen weten dat deze ‘toevallige’ ontmoeting iets te maken had met haar man. Want er blijkt een reeks verdwenen vrouwen te zijn, die iets te maken hebben met Mr Anderson. En wanneer de ochtend aanbreekt is Olive de laatste van die reeks…’

In Valse vrouw begint Sharon Bolton het verhaal op een ongebruikelijke manier. Twee vrouwen ontmoeten elkaar op een winteravond, maar is er sprake van een toneelstuk? Of juist iets waar de lezer niet gelijk de vinger op kan leggen? Dit gegeven schept juist nieuwsgierigheid en je bent als lezer simpelweg benieuwd waar dit naartoe gaat. Het maakt dat je gelijk in het verhaal zit en de toegankelijke schrijfstijl van Sharon Bolton draagt hier nog extra aan bij. Vele elementen in het boek maken Valse vrouw interessant. Het beroep van Mr. Anderson bijvoorbeeld en wat hierbij komt kijken. Maar ook wie Olive is en hoe haar verleden haar gevormd heeft.

Valse vrouw is als een puzzel van duizend stukjes waarvan je de afbeelding nog niet kent. Naarmate je steeds meer stukjes in je handen hebt, denk je te weten wat er op de afbeelding gaat staan. Maar naarmate je meer stukjes in handen krijgt, slaat ook de twijfel toe. Want is het wel wat je denkt te zien? En dat maakt de thrillers van Sharon Bolton zo gelaagd en prettig om te lezen. Je weet nooit wat je kunt verwachten en tot het eind toe blijft het gissen naar de waarheid. Want wie is nou de dader en wie het slachtoffer. De waarheid blijkt altijd erger dan je ooit hebt kunnen verwachten. En ieder personage lijkt vele lagen en dubbele agenda’s te hebben.Valse vrouw is opnieuw een gelaagde, interessante en onverwachte thriller uit de pen van Sharon Bolton. Ben jij klaar om de duizend stukjes in elkaar te puzzelen om de afbeelding helder te krijgen?


Beoordeling: 9/10


Sharon Bolton is een Britse thrillerauteur. Haar boeken verschijnen bij uitgever A.W. Bruna.

About the author

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *