Recensie: Voor Altijd (Sea Breeze #9) – Abbi Glines

In het eerste deel van de Sea Breeze serie leerden we ze al kennen als verliefd koppel. Maar in Voor Altijd vertelt Abbi Glines eindelijk het verhaal over de onverwoestbare liefde tussen Trisha en Rock. Ook de andere stelletjes die in eerdere delen al hun verhaal mochten vertellen, komen in dit slot deel nog eventjes terug….

‘De jonge Trisha heeft het zwaar thuis. Samen met haar broertje Krit moet ze zien te overleven in een trailer samen met hun moeder, die Trisha het liefst bont en blauw slaat. Maar Trisha probeert dit stilzwijgend te doorstaan om een pleeggezin te voorkomen. En alsof dat niet genoeg is, heeft één van de grootste players van de school zijn oog op haar laten vallen. Maar Rock blijkt heel anders dan gedacht. Zou hij dan toch haar leven kunnen redden?’

Abbi Glines schijft met Voor Altijd het hartverscheurende verhaal van Trisha en de liefde die Rock voor haar heeft. Trisha doet alles om haar broertje te beschermen en heeft een flinke muur om zich heen gebouwd. Juist haar sterke karakter maakt dat je als lezer van haar gaat houden. Je krijgt ook respect voor haar omdat ze niet valt voor de eerste beste player. Ze maakt in Voor Altijd ook een overtuigende en sterke ontwikkeling door. Ze leert hierbij dat ze het waard is om van te houden en dit maakt emotie los. Wel weet je als lezer wel stiekem hoe het verhaal gaat lopen. Maar de personages, vooral die van Trisha zijn sterk neergezet en de groeiende connectie tussen haar en Rock is erg mooi beschreven.

Voor Altijd is niet helemaal een verhaal. In de tweede helft is het boek opgedeeld in stukken, waarbij in elk deel wordt teruggeblikt naar een ander koppel dat een rol heeft gespeeld in de Sea Breeze serie. Dit is ergens wel jammer. Doordat het niet één verhaal is, verslapt de aandacht al snel. En door de gelijkenissen tussen alle stukken tekst, zoals angst voor vreemdgaan en mogelijke zwangerschappen, gaan de epilogen van de verschillende personages heel erg op elkaar lijken. Het was waarschijnlijk beter geweest wanneer Abbi Glines er meer één verhaal van had gemaakt en niet alle koppels hierin een rol had laten spelen. Evengoed is het wel leuk om te lezen hoe het alle koppels is vergaan.

Abbi Glines schrijft met Voor Altijd een sterk slotverhaal waarin we eindelijk het verhaal achter de relatie tussen Trisha en Rock leren kennen. Wel is het jammer dat de verhalen over de andere koppels niet meer één geheel zijn. Het is bij dit boek zeer aan te raden om de eerdere delen te hebben gelezen, om het verhaal volledig te begrijpen.

Beoordeling: 8/10

Abbi Glines is in de Verenigde Staten al jaren een bestseller auteur binnen het genre romantische fictie. Haar boeken worden gekenmerkt door veel romantiek, maar ze schuwt daarbij de expliciete seksscenes niet. Haar boeken zijn in het Nederlands vertaald door Karakter Uitgevers

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *