Recensie: Home (Remi versie 3.0) – Lara Reims

Home is nu precies zo’n boek dat je vaker in de boekhandels zou moeten zien liggen. De omslag van het boek is adembenemend en laat zoveel boeiende details zien. Ook dit derde deel over het leven van Remi vraagt gewoon om opgepakt en gelezen te worden.

Wat doe je als je de kans krijgt opnieuw te beginnen? Zoveel antwoorden, zoveel vragen, zoveel verdriet. En dan moet je ook nog examen doen. En omgaan met het feit dat je vriendin een nieuwe liefde heeft. Maar dan ontdek je wat de inzet is van het conflict tussen Zeger en Thot. En welke rol er voor jou is weggelegd. Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen. En dan zijn er ook nog die vreemde berichten. Het lijkt wel of iemand hem puzzelstukjes aanreikt. Maar wie? En kan hij hem of haar vertrouwen? Steeds duidelijker tekent de toekomst van het Creodroom zich af. Onlosmakelijk verbonden met de toekomst van Rémi. Vanaf nu zal alles anders zijn.

De boeken van Lara Reims, waar Home het slotdeel van is, worden gezien als ‘Harry Potter meets AF’. Deze vergelijking is in eerste instantie niet zo gek bedacht. Ook Remi is namelijk na de dood van zijn ouders op zoek naar zijn eigen identiteit en wie hij is. Hij leeft daarbij in een bijzondere wereld, waar niet magie, maar bijzondere technologie de overhand heeft. Lara Reims heeft hier een geweldige wereld gecreëerd, waarbij je bepaalde uitvindingen, zoals glenzen en virtuele huisdieren zelf ook wel zou willen hebben. Deze wereld heeft daarbij ook wel iets actueels; ook in de echte wereld gaan bepaalde technologieën steeds verder, zoals een bril waarmee je op het internet kunt surfen. Ondanks dat technologie en computertaal ingewikkeld kunnen zijn, houdt Lara Reims het in haar boeken erg toegankelijk. Zodat ook de lezers, die minder hebben met dit onderwerp, zich gemakkelijk in kunnen leven in de wereld van Home.

Home betekent het derde en laatste deel van Remi in het Creodroom. In dit deel vindt hij dan eindelijk het antwoord op die brandende vraag, maar Lara Reims legt eerst nog voor hem (en daarbij ook voor haar lezers) nog een ware puzzeltocht uit. Dit maakt dat de spanning duidelijk wordt opgebouwd en als lezer wil je simpelweg doorlezen omdat je de antwoorden wil hebben. Remi maakt hierin ook een duidelijke ontwikkeling door: hij lijkt naarmate het verhaal vordert, comfortabeler met zichzelf te worden. Je leert als lezer echt zijn ware ik kennen. Dit bevordert ook zijn relatie met de eigenwijze Emma, die hartverwarmend blijft door haar liefde voor het heelal. Dit laatste levert haar ook een bijzondere kans op. Wel is het essentieel om de voorgaande delen te hebben gelezen, voordat je met Home start. De voorgaande delen geven vooral veel informatie over het Creodroom, wat nodig is om het verhaal goed te begrijpen.

 

Lara Reims heeft met Home een waardig eind van een trilogie gegeven. Met dit deel leert de lezer ook de ware betekenis achter de tekst bij de titel Remi versie 3.0. Na deze bijzonder visie op vergaande technologieen kun je alleen maar nieuwsgierig worden naar wat deze auteur nog meer te bieden heeft!

Beoordeling: 9,5/10

Met een fascinatie voor de nabije toekomst en het dromen over wat mogelijk zou kunnen zijn, schrijft auteur lara Reims met uitzicht op Boekarest en Parijs. Haar trilogie over Remi, Upgrade, Black-Out en Home verschenen bij uitgeverij Hamley Books.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *